KUNSTSTOF DAKBEDEKKING

In geval van renovatie of nieuwbouw, in combinatie met bitumen of een andere bestaande bedekking, in combinatie met de verschillende soorten isolatie, u kunt vrijwel altijd een ;kunststof dakbedekking toepassen. Een groot voordeel van de verwerking van kunststof dakbedekkingen is de brandveiligheid. De bedekking kan zonder “open vuur” worden aangebracht.

Op deze pagina leest u alles over de kunststof dakbedekkingen waar wij mee werken. Wij leveren diverse kunststof dakbedekkingen. De meest toegepaste kunststof dakbedekking waarmee wij werken is het zogenaamde Esha Universal.

logo_esha

ESHA UNIVERSAL

Esha Universal maakt haar naam waar: een universeel toepasbare kunststof dakbedekking. Deze unieke eenlaagse dakbedekking met een laagdikte van ca. 3,1 mm is flexibel, zeer sterk, stabiel en uniek duurzaam. Het materiaal heeft zijn sterke en hechte structuur te danken aan de bijzondere samenstelling: een met polyester en glasvezel versterkte POCB-compound.

DUURZAAM BOUWEN

Esha Universal maakt duurzaam bouwen concreet. Het is doelbewust ontwikkeld als antwoord op de toenemende vraag naar producten die bijdragen aan een vermindering van het energieverbruik en de belasting van het milieu. Esha Universal wordt geleverd met een DUBO-keur certificaat, uitgereikt door het Nederlands Instituut voor bouwbiologie en Ecologie BV (NIBE).

TOEPASSINGEN

Esha Universal kan worden toegepast op platte en hellende daken in bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Het materiaal laat zich op diverse manieren eenvoudig verwerken in eenlaagse toepassingen: mechanisch, losliggend geballast, zelfklevend of koud gekleefd. Overlappen worden gelast met hete lucht. Esha Universal WS is toepasbaar als wortelwerende laag bij groendaken

ESHA UNIVERSAL IS:

 • Betrouwbare, waterdichte dakafdichting
 • Vormvast en stormvast
 • Duurzaam en sterk
 • Weer- en UV-bestendig
 • Verouderingsongevoelig
 • Aan te brengen zonder open vuur
 • Vliegvuurbestendig
 • Weekmaker- en chloorvrij
 • DUBO-keur certificaat
 • Eenlaags systeem
 • Flexibele en snelle verwerking
 • Onderhoudsarm
 • Milieuvriendelijke dakafdichting
 • Energiezuinig te verwerken
 • Volledig recyclebaar
 • Lange levensduur
 • Universeel toepasbare dakafdichting
 • Toepasbaar op platte en hellende daken
 • KOMO attest met productcertificaat

GARANTIE

Esha Universal wordt standaard geleverd met KOMO-attest met productcertificaat. Dit is een garantie dat het product voldoet aan alle eisen uit het Bouwbesluit. Standaard is een verzekerde garantie van 10 jaar op waterdichtheid inclusief gevolgschadeverzekering.

pur_isolatie

ISOLATIE

Isolatie verhoogt het comfort en verlaagt de stookkosten. Hieronder kunt u alles lezen over de isolatie voor een plat dak. Allereerst worden de verschillende daktypen omschreven.

WARM DAK

Een warm dak constructie is een dakconstructie waarbij de isolatie aan de bovenzijde van de dragende constructie is aangebracht. De waterkerende laag (dakbedekking) bevindt zich boven de isolatie. Dit is de meest voorkomende manier voor het isoleren van het platte dak.

KOUD DAK

Een koud dak constructie is een dakconstructie waarbij de isolatie aan de onderzijde van de dragende constructie is aangebracht. De waterkerende laag bevindt zich direct bovenop de dragende constructie. De dragende constructie bevindt zich dus aan de koude zijde van de isolatie.

EEN OMGEKEERD DAK

Een omgekeerde dak constructie is een dakconstructie waarbij de isolatie op de waterkerende laag is aangebracht. Deze constructies dienen altijd geballast te worden. Dergelijke constructies komt men tegen bij o.a. dakterrassen en parkeerdaken. Geschikte isolatie is XPS (geextrudeerd polystyreen).

BALLASTLAAG

Een ballastlaag is een laag grind of tegels. Deze dient als gewicht om het dakbedekkingpakket op zijn plaats te houden. Tegels worden ook wel gebruikt als looppad ter bescherming van de dakbedekking. Tegels dienen ter bescherming van de dakbedekking altijd op tegeldragers aangebracht te worden.

POLYSTYREEN ISOLATIE

Polystyreen, in de volksmond beter bekend als piepschuim is een isolatie type dat bestaat uit geexpandeerde polystyreen korrels. Technische benaming is EPS, geexpandeerd polystyreen.

POLYURETHAAN ISOLATIE

Polyurethaan-isolatie is gemaakt van polyurethaanschuim (pur-schuim). Doordat het materiaal opschuimt tussen twee cacheringen, is polyurethaan-isolatie altijd aan twee zijden gecacheerd.

PIR ISOLATIE

PIR staat voor Poly Iso Cyanuraat. Dit is een sterk op Polyurethaan lijkend schuim met sterk verbeterd brandgedrag. De isolatie is compacter en heeft een hogere isolatiewaarde dan polyurethaanschuim isolatie met dezelfde dikte.

CACHERING

Een cachering is een afwerklaag op isolatie welke het mogelijk maakt om hierop een dakbedekkingpakket aan te brengen, zonder dat het isolatie materiaal wordt aangetast. Cachering kunnen o.a. bestaan uit gebitumineerd glasvlies, mineraal gecoat glasvlies, aluminium of een bitumenfilm.

AFSCHOT-ISOLATIE

In sommige gevallen bijvoorbeeld bij renovatie wanneer het dak bouwkundig geen goed afschot heeft is het mogelijk zogenaamde afschot isolatie platen te gebruiken. Afschot isolatie zijn isolatieplaten van aflopende dikte bijvoorbeeld van 7,5cm naar 6cm. Dit zorgt voor een goede afvoer van het water naar de afvoeren. Waardoor je voorkomt dat er grote hoeveelheden stilstaand water op het dak blijft staan. Wat de levensduur van de isolatie ten goede komt.

MET WELKE ISOLATIE WERKEN WIJ

De keuze van de isolatie is sterk afhankelijk van de bestaande situatie. Ter plekke kan door ons worden bekeken welk type isolatie het beste geschikt is voor uw dak. In de meeste situaties gebruiken wij PIR isolatie. PIR staat voor Poly Iso Cyanuraat. Dit is een sterk op Polyurethaan lijkend schuim met sterk verbeterd brandgedrag. De isolatie is compacter en heeft een hogere isolatiewaarde dan polyurethaan isolatie met dezelfde dikte.
Voor meer informatie of een advies voor het vervangen van uw dakbedekking en het aanbrengen van isolatie kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord voor een advies op maat.

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

Wij zijn de specialist op het gebied van dakbedekkingen. Voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingen bent u bij ons aan het goede adres. Wanneer uw dak aan vervanging toe is of wanneer u een lekkage heeft neem contact met ons op en wij komen zo spoedig mogelijk bij u langs met een vakkundige oplossing.